آشنایی با ابزار

ژنراتور

ژنراتور-وبلاگ

ژنراتور برق سازه ای صنعتی است که امروزه، به کار بسیاری از افراد، موسسه ها، شرکت ها، کارخانه ها، و بسیاری از موارد دیگر می آید. ژنراتور ها، دستگاه هایی هستند که می توانند به راحتی اقدام به تولید انرژی الکتریکی و یا برق کرده و در نهایت، برق مورد نیاز یک مجموعه را فراهم نماید. همانطور که می دانید، در فصول گرم سال، به ویژه در گرم ترین روز های سال، مناطق بسیار زیادی با قطعی برق رو به رو می شوند. و قطعی برق سبب می شود تا بسیاری از مجموعه ها و مناطق، از فعالیت خود عقب مانده و یا کار آن ها مختلف شود. در این گونه مواقع، وجود یک موتور برق، که بتواند به راحتی و آسانی، برق مورد نیاز را فراهم کرده و از بروز مشکلات متعدد، جلوگیری نماید.

در ادامه، همه چیز را درباره ژنراتور برق و همچنین نجوه عملکرد آن بیان کرده ایم. اگر قصد دارید تا با این سازه عالی و بی نظیر آشنا شوید، توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید.

ژنراتور چیست؟

ژنراتور ها، دستگاه هایی هستند که به منظور تولید الکتریسیته استفاده می شوند. این دستگاه ها، بدون نیاز به متصل بودن به منبع انرژی الکتریسیته، می توانند به راحتی و آسانی، الکتریسیته را تولید کرده و به کمک مکان هایی که با نبود برق مواجه هستند بیاید. همه ی ما نیاز به انرژی برق داریم و بدون وجود آن، نمی توانیم بیشتر امور خود را انجام دهیم. به همین سبب باید اشاره کنیم که ژنراتور ها، بهترین گزینه برای این امر هستند.

ژنراتور ها چگونه کار می کنند؟

ژنراتور ها، دستگاه هایی هستند که به خودی خود، نمی توانند اقدام به تولید انرژی الکتریکی کنند. تنها توان تولید آن ها، برق است که بر اساس تبدیل انرژی مکانیکی صورت می گیرد. انرژی مکانیکی موجود در ژنراتور برق، با داشتن قدرت حرکت زیاد، تبدیل به برق شده و در نهایت، خروجی این دستگاه را برق تولیدی می کند.

انرژی تولیدی در این دستگاه، با حرکت کردن در طول سیم پیچ های موجود در دستگاه، بار الکتریکی ایجاد کرده و در نهایت، برق ایجاد می شود. می توان گفت که یک ژنراتور برق، به موتور الکتریکی گفته می شود که به صورت معکوس و برعکس کار می کند.

صفر تا صد تولید برق توسط ژنراتور یرق

ژنراتور برق، دارای یک مخزن سوخت می باشند. این مخزن سوخت، با گازوئیل، نفت و همچنین بنزین کار می کند. در واقع انرزی دریافتی ژنراتور برق، یکی از سوخت هایی است که در موارد بالا اشاره شد. درون این موتور ها، سیلند وجود دارد که بر اساس نوع استفاده و قدرت تولید انرژِی دستگاه، متفاوت است. ژنراتور های برق از 1 سیلندر که برای مصارف خانگی است وجود دارد و به مراتب، دارای سیلندر های متعددی بر اساس مکان مورد استفاده می باشد. چرا که ژنراتور های صنعتی و بیمارستانی، با ژنراتور هایی که درون سد ها به کار برده می شوند، قدرت های متفاوتی دارند.

هنگامی که موتور ژنراتور می چرخد، با چرخش دورانی خود، انرژی مکانیکی دورانی تولید میکند. که این انرژی در هنگام ایجاد، وارد دینام موتور شده که درون این دینام، یک آهن ربا وجود دارد. در نهایت، برق خروجی از دستگاه، درون دینام موتور ایجاد شده که به صورت القایی تولید می شوند.

اجزاء ژنراتور

یک ژنراتور برق، از اجزاء مختلفی ساخته می شود که هر کدام از آن ها، وظیفخ مهمی را به عهده دارند. از جمله این اجزا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1.      موتور
  2.      دینام
  3.      مخزن و سیستم سوخت
  4.      تنظیم کننده ولتاژ
  5.      سیستم های خنک کننده
  6.      سیستم روغن کاری
  7.      شارژر
  8.      صفحه کنترل

تمامی این اجزاء، به طور جدا گانه، وظایف مهمی را در خصوص تولید برق بر عهده دارند.

موارد استفاده از موتور برق

موتور های برق، تجهیزات صنعتی ای هستند که از آن ها، در مکان های متعددی استفاده می شود. شاید برایتان جالب باشد بدانید که موتور های برق، به گونه ای تولید می شوند که بتوان، میزان برق خروجی از آن را تنظیم نمود. به همین سبب، موتور های برقی که در خانه ها و مغازه ها استفاده می شوند، دارای تنظیمات خروجی 220 ولت هستند. اما در برخی مکان ها، این میزان خروجی کافی نیست. از جمله آن ها می توان به مواردی همچون بیمارستان ها، هتل ها ، شرکت ها و کارخانه ها، تالار ها و … اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *